+ Meer informatie

Economisch kort

2 minuten leestijd

• Daimler-Benz, het grootste industriële concern in Duitsland, heeft gisteren nieuw voedsel gegeven aan de speculaties dat Koeweit de deelneming in het bedrijf gaat gebruiken om kapitaal aan te trekken voor de wederopbouw na de Golfoorlog. Financieel-directeur Gerhard Liener liet weten dal hij deze week een gesprek met Koeweitse functionarissen zal hebben en daarvan duidelijkheid verwacht over de plannen met het belang. Koeweit bezit sinds 1974 een deelneming van 14 procent. • Een nog onbekend syndicaat met ..onder meer branchegenoten" heeft het noodlijdende Management Share onder de arm gegrepen. Het Amsterdamse automatiseringsbedrijf krijgt een kapitaalinjectie van ƒ 4 miljoen via een aandelenemissie. Het syndicaat krijgt daardoor 51 procent van het uitstaande aandelenkapitaal in handen. Wie de financiële redders zijn, wilde een woordvoerder van Management Share niet bekendmaken. Volgens Management Share is door 'de injectie van ƒ 4 miljoen de kredietlijn van de Rabobank heropend. Een woordvoerder van de coöperatieve bank verklaarde gisteravond echter dat de kredietlijn van ƒ 9 miljoen nog niet open was gesteld. • De Coöperatieve Apothekersvereniging OPG (waarbij circa 1150 van de 1450 apothekers/eigenaren in Nederland zijn aangesloten) wil bij haar beursgang, midden volgend jaar, ƒ 36 miljoen aan certificaten ter verhandeling aanbieden. De OPG heeft in het op 30 april afgesloten boekjaar 1990/91 goed gedraaid. De omzet steeg met ruim 21 procent tot ƒ 1623 miljoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.