+ Meer informatie

RECENSIE

1 minuut leestijd

Evert van de Poll, Door de wereld gaat het Woord. Actuele thema’s in de mondiale zending, Uitg. Jongbloed Heerenveen 2013, 230 blz., € 14,95.

Door de wereld gaat het Woord is hét Nederlandstalige boek over zending. Het verschijnt in het kader van het veertigjarige jubileum van de Evangelische Zendingsalliantie (EZA). De lezer wordt meegenomen naar de steeds omvangrijkere Zuid-Koreaanse zending, naar de snelle verspreiding van Pinksterachtige kerken, naar de praktijk van kortverbanders en tenten makers, hulpverleners, migrantenevangelisten en nog vele anderen. Ook wordt de rol van vrouwen in de zending belicht. Ten slotte wordt gekeken naar de toekomst van de westerse zending. Door de wereld gaat het Woord is prettig leesbaar en geeft interessante kennis om toe te passen in het eigen leven. De verwerkingsvragen aan het einde elk hoofdstuk stemmen tot nadenken en sporen aan tot actie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.