Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Al een tijdje liep ik met het idee te spelen om mijn favoriete Tonys Chocolonely-reep in een taart om te toveren. De binnenkant is lekker smeuïg en je proeft de gezouten karamel erg goed.

INGREDIËNTEN:

Vulling:
* 100 gr suiker * 30 ml water * 115 ml room * 1 tl zout * 1 tl vanille extract
Taart:
* 100 gr boter op kamertemperatuur * 150 gr suiker * 3 eieren * 1 tl vanille-extract * 50 gr bloem * 120 gr Tony Chocolonely Karamel Zeezout.

BEREIDING:
* Begin met de karamelsaus. Deze moet goed zijn afgekoeld voordat je verder gaat. Daarom kun je de saus het
beste een dag van tevoren maken. Of ’s morgens, en dan middags de rest van de taart bereiden. Doe het water en
de suiker in een steelpan. Roer tot het water kookt.
* Stop dan met roeren en wacht tot het mengsel een karamelkleur krijgt. Voeg de room in stapjes toe en roer alles
goed door. Voeg daarna de vanille en het zout toe. Laat alles koken tot de saus de gewenste kleur heeft. Laat het
mengsel dan afkoelen.
* Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in de bodem van de bakvorm en vet de bakvorm in.
* Smelt 120 gram chocolade au bain marie.
* Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix deze romig. Voeg de eieren een voor een toe. Mix ook het
vanille-extract erdoor.
* Voeg de bloem toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Giet de gesmolten chocolade erbij en mix tot alles is opgenomen. Giet het beslag in de bakvorm en zet die 35 tot 40 minuten in de oven.
* Snijd de taart voorzichtig in de breedte door.
* Smeer karamelsaus op het onderste stuk cake en leg er de bovenste helft van de taart weer op.
* Smelt de overgebleven chocolade (60 gram) en giet die in sliertjes over de taart, samen met nog meer karamelsaus.


Vrouwentaart
Mijn favoriete chocoladerepen zijn die met melkchocolade en karamel. Dus is ook de Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout een van mijn favorieten. Als ik er een in huis heb, dan overleeft hij het geen dag. Al een tijdje liep ik met het idee te spelen om deze reep in een taart om te toveren.
Deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart is echt fantastisch lekker. De binnenkant is lekker smeuïg en je proeft de gezouten karamel erg goed, wat erg lekker is in combinatie met de zoete cake. Als deze reep van Tony’s ook een van jouw favorieten is, dan moet je zeker deze Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart eens maken! Ook erg lekker met deze cake is dat je 3 theelepels cacaopoeder toevoegt. Dan heb je een chocoladecake en dat is ook echt heerlijk. Een echte vrouwentaart dus! De chocoladevariant ga ik zeker nog een keer maken voor een meidenavondje!

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 april 2017

Terdege | 108 Pagina's

Tony’s Chocolonely Salted Caramel Taart

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 april 2017

Terdege | 108 Pagina's