+ Meer informatie

VADIM BAKATIN

1 minuut leestijd

links en rechts zich moeten verenigen om Rusland te redden, en neemt daarmee een tussenpositie in. Hij wees Jeltsins beloften tot radicale hervormingen af en noemde het conservatieve programma van oud-premier Nikolaj Ryzjkov onrealistisch. Zelf legt hij de nadruk op meer investeringen in de landbouw en het onderwijs en een gematigd plan voor privatiseringen.

De nieuwe KGB-chef was voor zijn komst naar Moskou eerste-partijsecretaris van het gebied Kirov, en later van Kemerovo, in Siberië. Hoewel de uit Rusland afkomstige Bakatin als een partij-apparatsjik wordt gezien, wist hij het respect te winnen van de liberale oppositie met zijn pogingen de vooruitstrevende en de conservatieve krachten in de Russische federatie te verzoenen in het kader van de perestrojka.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.