Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kip op z 'n Marokkaans en worst op z 'n Italiaans

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Kip op z 'n Marokkaans en worst op z 'n Italiaans

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Gezond eten bestaat beslist niet (alleen) uit rauwkost engegrilld vlees. Dat bewijzen deze recepten, afkomstig uit het kookboek van de Nederlandse Hartstichting.

Marokkaanse kipstoorschotel met couscous
Serveren met couscous of witte of bruine rijst. Pastinaak kan de zoete aardappel vervangen, maar kan er ook bij gevoegd worden. Er kunnen ook gewone aardappelen gebruikt worden.

Voor zes porties
375 g kipfilet, 3 uien, fijngesneden
5 dl water, 1 eetl. gemberwortel, fijngehakt
1 theel. koenjit, 1 theel. kaneel
1 theel. kristalsuiker 72 theel. saffraan
(naar wens) 1 zoete aardappel, geschild, in blokjes
4 wortelen, gesneden
175 g kikkeren/vten, gekookt
60 g gedroogde aalbessen (uit blik)
1 eetl. citroensap 1 kleine courgette (ca. 175 g) in blokjes
2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
175g couscous
Bak de kip in een teflonpan tot deze goudbruin van kleur is en neem hem uit de pan. Verlaag de hittebron en bak de uien in 5 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg water, gember, koenjit, kaneel, suiker en saffraan (naar keuze) toe en sudder het geheel. Voeg dan de zoete aardappel en wortelen toe. Zachtjes afgedekt 20 minuten laten doorkoken. Voeg de kikkererwten, aalbessen en citroensap toe. (Het gerecht is nu gereed om afgekoeld en desgewenst tot gebruik in de koelkast bewaard te worden). Voeg de courgette en kip toe. Afgedekt doorkoken totdat de kip gaar is en de groenten mals zijn. Voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveren met de kippeschotel.

Pasta met worst, tomaat en kruiden
Pikant gerecht als gebruik gemaakt wordt van hete Italiaanse worst of de soort uit Macedoniƫ. Als minder pikant gewenst is, gebruik dan zoete Italiaanse worst of een beetje van elk.

Voor zes porties
500 g hete Italiaanse worst
500 g penne-, spaghetti- of fusilli-pasta
1 theel. plantaardige olie
1 grote ui en 3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), grof gesneden
2 theel. gedroogde basilicum, 1 theel. gedroogde oregano
25 g verse peterselie, fijngehakt; peper
2 eetl. Parmezaanse kaas (naar wens)
Bak de worst 15 tot 20 minuten in een koekepan op een middelhoge temperatuur totdat deze van binnen niet meer roze is. Het vet afgieten en de worst in dunne plakken snijden. Kook de pasta ondertussen in ruim kokend water totdat deze beetgaar is. Afgieten en in de pan bewaren. Verhit de olie in een anti-aanbakpan. Bak de ui totdat deze gaar is. Voeg knoflook, tomaat (met sap), basilicum en oregano toe. 10 minuten zachtjes sudderen zonder deksel. Voeg de worst eraan toe. Schenk de saus over de pasta in de pan en meng het geheel. Bestrooi met peterselie, peper naar smaak en Parmezaanse kaas (naar wens). Meng nogmaals.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1993

Terdege | 68 Pagina's

Kip op z 'n Marokkaans en worst op z 'n Italiaans

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1993

Terdege | 68 Pagina's