+ Meer informatie

Jongeren en gemeenten starten milieucampagne

Tegen hardhout en vóór energiebesparing

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - In meer dan honderd gemeenten start vandaag, twee dagen voor de internationale Dag van de Aarde, de milieucampagne "Werk samen aan een schone wereld". Voor de campagne, die een maand duurt, werkt de organisatie Jongeren Milieu Aktief (JMA) samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ook Novib en NCO zijn bij de actie betrokken.

Minister Alders van milieubeheer geeft vandaag op het Malieveld in Den Haag het startschot voor de campagne. Kernpunt van de onderneming is, jongeren aan te...sporen een maand lang milieubewuster te leven, „om daarna door te gaan". Daartoe wordt onder meer op scholen werk gemaakt van plannen voor een beter afvalbeheer.

De deelnemers aan de campagne kunnen hun positieve of negatieve miheu-ervaringen in bij voorbeeld winkels of bedrijven vermelden op groene respectievelijk rode kaarten. Al deze kaarten worden gebundeld in een boek dat op 8 juni, drie dagen na de Wereld Milieudag, wordt aangeboden aan een delegatie uit de landelijke politiek.

De bedoeling is om het thema milieu ook mondiaal uit te werken. Novib en de NCO werken samen met de VNG en de Vereniging Milieudefensie aan mondiaal milieubeleid op lokaal niveau. Zo worden gemeenten opgeroepen zorgvuldiger om te gaan met tropisch hardhout en deel te nemen aan het zogeheten Klimaatverbond.

Geringe deelname

Dit verbond, in.^Nederland uitgewerkt door Milietidefensie, is erop gericht gemeenten mee te krijgen in een actiever energiebesparingsbeleid. Ongeveer vijf maanden na de start van deze actie zijn zes gemeenten in het verbond gestapt. Milieudefensie en de VNG verwachten dat dit aantal de komende tijd behoorlijk zal oplopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.