+ Meer informatie

Aandelenemissie bij ABN

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Tijdens de gisteren gehouden persbijeenkomst naar aanleiding van het vandaag gepubliceerde jaarverslag, heeft de voorzitter van de Raad van bestuur, dr. A. Batenburg, bekend gemaakt dat besloten is tot een nieuwe aandelenemissie. De bank gaat over tot de uitgifte van ca. 625.000 gewone aandelen van nominaal ƒ 100,- tegen een koers van ƒ 240,-.

De aandelen zullen worden uitgegeven met recht van voorkeur voor de houders van claims van de thans uitstaande gewone aandelen in de verhouding 1:10. Uiteraard zullen de aandelen gerechtigd zijn in het dividend, ook over het jaar '81.

Over de resultaten van de eerste twee maanden van dit jaar zei de heer. Batenburg dat ze belangrijk hoger liggen dan een jaar geleden. Het is echter nog te vroeg voor definitieve uitspraken. In het prospectus dat ter gelegenheid van de nieuwe emissie is uitgegeven, wordt het optimisme dan ook, voorzichtig, als volgt geformuleerd: „Het jaar 1981 is nog onvoldoende gevorderd om gefundeerde uitspraken te doen over de ontwikkeling van de resultaten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.