+ Meer informatie

Gijzelnemers komen met boodschap

1 minuut leestijd

BEIROET (AP) - De Libanese terroristen die de Amerikaanse gijzelaars Terry Anderson en Thomas Sutherland vasthouden, hebben gisteren gezegd binnen 48 uur een gezant naar de Verenigde Naties te zullen sturen met een „uiterst belangrijke boodschap".

Secretaris-generaal Javier Pérez de Cuéllar van de Verenigde Naties verklaarde in New York bereid te zijn de Islamitische Jihad te ontvangen. „Ik hoop dat wat ik hoor het begin is van een oplossing van de gijzelaarskwestie", zei de VN-chef.

De aankondiging van de Islamitische Jihad viel samen met een bericht in de Engelstalige Iraanse krant Tehran Times, waarin werd gesuggereerd dat nog voor het eind van de week een Amerikaanse en een Britse gijzelaar in Beiroet zouden vrijkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.