+ Meer informatie

Westkant A4 klaar voor spits

1 minuut leestijd

ZOETERMEER - Het gedeelte van de snelweg A4 tussen de Ringvaart en Leiderdorp dat is verbreed, is vanmorgen om 05.00 uur opengegaan.

Maandag is de vuurproef, dan is de eerste ochtendspits waarbij de drie rijbanen open zijn. Gisternacht vonden de laatste werkzaamheden plaats om de nieuw aangelegde rijbanen te laten aansluiten op de oude. Dat gebeurde bij Nieuwe Wetering/Roelofarendsveen en Leiderdorp.

De verbreding wordt gerealiseerd in het kader van de aanleg van de hogesnelheidslijn. Wanneer in april 2006 ook de oostbaan gereed komt, heeft de A4 tussen de Ringvaart en Leiderdorp aan beide kanten drie rijstroken. Nu zijn dat er nog twee aan elke kant.

Ook bij Breda wordt aan het HSL-Zuid traject gewerkt en ook daar gaat dat samen met een verbreding van een snelweg. Net als de A4 moet de A16 daar van vier naar zes rijstroken gaan. Het eerste deel daarvan moet volgens een woordvoerder in oktober klaar zijn, de rest in het voorjaar van 2006.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.