+ Meer informatie

VS-bases in Griekenland

1 minuut leestijd

ATHENE — Het feit dat Griekenland zich militair maar niet „politiek" uit de NAVO heeft teruggetrokken zal naar het voorkomt geen uitwerking hebben op de Amerikaanse militaire aaweziigiheid in dat land.

De VS beschikken daar over een zeven militaire vestigingen, ongeveer 3.000 militairen (met 7.000 gezinsleden) en zes torpedo jagers van de 6e Amerikaanse vloot gebruiken Athene als thuishaven. De Amerikaanse bases in Griekenland zijn daar gevestigd als resultaat van bilaterale overeenkomsten, en volgens een mededeling mededeltni? van de ambassade 'der VS wordt niet verwacht dat de positie der bases als gevolg van het besluit van Griekenland zal veranderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.