+ Meer informatie

Tinnen vaas

1 minuut leestijd

Van mijn ouders erfde ik een lichte, tinnen vaas. Moeder poetste die vroeger geregeld met silvo e.d. Nu is er een laagje afgepoetst en is de vaas vlekkerig geworden. Is daar nog wat aan te doen? Antwoord — Wij vermoeden dat het slijtage is en dan is er weinig aan te doen. U zou de vaas kunnen laten hervertinnen maar dat is vrij kostbaar. Tinnen vazen en bekers laat men ook wel jaar in jaar uit ongepoetst staan. Er komt dan een laagje verweerd materiaal op, dat oud tin zijn speciale kleur geeft. Dat duurt echter vele tientallen jaren! Is men eenmaal aan het poetsen dan moet men het blijven doen. Invetten met vaseline e.d. geeft wel wat glans maar trekt toch teveel stof aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.