+ Meer informatie

Algerijnse leger in staat van paraatheid

1 minuut leestijd

ALGIERS (UPÏ)-^ De Algerijnse autoriteiten hebben gisteren honderden extra manschappen overgebracht naar militaire bases rond de hoofdstad en andere steden, nadat moslim-fundamentalisten hadden opgeroepen tot een algemene staking voor onbepaalde tijd om president Chadli Bendjedid te dwingen af te treden. Dit hebben officiële zegslieden bekendgemaakt.

De islamitische leider Abassi Madani riep donderdag op tot een staking die zaterdag zou moeten beginnen. Hij eiste verder dat de kieswetten worden afgeschaft die zijn ingevoerd door het regerende Nationaal Liberale Front voor de verkiezingen van 27 juni.

Volgens waarnemers is een compromis niet mogelijk omdat de fundamentalisten vrezen dat zij de komende niet kunnen winnen. Het Front „streeft mogelijk naar een Roemeense oplossing", aldus een zegsman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.