+ Meer informatie

Theater Od wordt spoedig gerestaureerd

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het Amsterdamse theater Odeon, dat woensdag grotendeels door brand werd verwoest, wordt zo spoedig mogelijk gerestaureerd. Dat heeft de eigenaar van het pand aan het Singel, M. Endstra, gisteren meegedeeld.

Endstra, die pas vier weken eigenaar van het monumentale pand is, schat dat de totale schade 4 miljoen gulden bedraagt. Het pand is voor 6 miljoen gulden verzekerd en de verzekering zal de schade dekken, zo verklaarde de eigenaar. „Natuurlijk wordt het nooit meer zoals het was. Het schitterende plafond in de concertzaal is bij voorbeeld vernield, en dat krijgen we niet meer terug", aldus Endstra.

Gistermiddag waren al 20 mensen bezig het pand op te knappen. Volgens de eigenaar duurt het nog zeker een jaar voor het Odeon-theater weer in de oude staat is hersteld. De jazzclub, die in de kelder van het pand is gevestigd, waar slechts waterschade geconstateerd werd, zal waarschijnlijk over drie maanden weer opengaan.

Endstra's beleggingsmaatschappij Convoy-Vastgoed BV heeft het pand voor 2 a 3 miljoen gulden gekocht. Niet omdat het een hoog rendement heeft, maar omdat het zo prachtig is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.