+ Meer informatie

Fusie bloemenveilingen gaat door

1 minuut leestijd

NAALDWIJK (ANP) - De leden van de bloemenveilingen Westland en Berkel hebben gisteren ingestemd met een fusie tussen de beide veilingen. De nieuwe veilingcoöperatie krijgt de naam Bloemenveiling Holland en wordt met een omzet van 2 miljard gulden de op een na grootste van Nederland.

De bloemenveiling Aalsmeer blijft vooralsnog de grootste van het land en daarmee van de wereld. Gisteren stemde 90 procent van de leden van Westland voor het fusievoorstel. Bij Berkel bedroeg het percentage voorstanders 76 procent. In totaal waren 2832 van de 4300 leden naar de fusievergadering van Westland en Berkel gekomen.

De beide veilingen werkten al sinds 1984 nauw samen. Tot de fusie is besloten om zowel de nationale als de internationale marktpositie te versterken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.