+ Meer informatie

Scheepswerven verwachten meer bouworders

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse werven verwachten dat het aantal orders voor nieuw te bouwen zeeschepen voor dit jaar uitkomt op een totaalbedrag van 1 miljard euro.

In 2001 was dit 900 miljoen euro. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI) gisteren bekendgemaakt.

De verwachte omzet in de zeescheepsreparatiesector wordt door de VNSI becijferd op of iets onder de 275 miljoen euro die in 2001 werd omgezet. De omzet van de kleine scheepsbouw (onder andere patrouilleboten) komt in 2002 op circa 277 miljoen euro, net zoveel als vorig jaar.

Naar grote jachten is dit jaar minder vraag. Het orderniveau ligt volgens de VNSI-gegevens ongeveer 5 procent lager. Vorig jaar werd in deze sector voor circa 300 miljoen euro aan orders binnengehaald.

Met deze resultaten presteert Nederland beter dan de meeste andere scheepsbouwlanden in Europa, aldus de VNSI. Dit komt volgens de brancheorganisatie doordat de Nederlandse scheepsbouwers sterk zijn op de markten voor specialistische schepen die zijn uitgerust met hoogwaardige technologie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.