+ Meer informatie

Weinig spaarzin in april

1 minuut leestijd

Ook in de maand april is de spaarzin in Nederland niet groot geweest. Hiermee werd de lijn van de eerste drie maanden van dit jaar voortgezet. Van een herstel was nog nauwelijks sprake, hoewel niet overal ontsparingen optraden.

Bij de Rijkspostspaarbank werd ƒ 15 min. meer opgenomen dan ingelegd tegen een negatief resultaat van ƒ 7 min. in april 1973. Het inleggerstegoed bedroeg ultimo april ƒ 8.342 min. tegen ƒ 7.693 min. eind april 1973. De Nutsspaarbank in Den Haag boekte eveneens een ontsparing en wel van ƒ 1,6 min. (v.j. plus ƒ 2,8 min.) en ook de Bondsspaarbank voor Midden- en Oost-Nederland kon het niet bolwerken, getuige een ontsparing van ƒ 6,7 min. tegen een positief resultaat van ƒ 2,7 min. vorig jaar. Voor deze bank was dit de eerste ontsparing dit jaar.

De spaarbanken in Rotterdam en Amsterdam konden positieve resultaten behalen, zij het lager dan vorig jaar april. Eerstgenoemde boekte een overschot van ƒ 1,3 min. (v.j. ƒ 10,5 min.) en in de hoofdstad bereikte men een positief resultaat van ƒ 1,2 min. tegen ƒ 8,9 min.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.