+ Meer informatie

Geen woonwagens ij kern Kruiningen

Raad verwerpt voorstel van college

2 minuten leestijd

KRUININGEN - Er komen voorlopig geen woonwagenstandplaatsen aan de Hansweertsestraatweg in Kruiningen. Een voorstel van B en W van Reimerswaal om vier woonwagenstandplaatsen aan te leggen werd gisteravond met negen tegen zeven stemmen verworpen. Alleen VVD en BBR waren onder voorwaarden bereid het college te steunen.

De raad was unaniem van mening dat de chaotische toestand op het woonwagenkamp in Hansweert niet langer getolereerd kan worden. Omdat deze situatie al jaren duurt zonder dat er uitzicht is op een oplossing en het college niet kon garanderen dat er geen "tweede Hansweert" in Kruiningen ontstaat, weigerden PvdA, CDA en SGP mee te werken aan de realisering van een kamp aan de Hansweertsestraatweg. Daarnaast vroegen genoemde fracties zich af of er nog wel behoefte aan nieuwe standplaatsen bestaat. Burgemeester A. Verbree merkte echter op dat er in Midden- en Noord-Zeeland nog maar één plaats beschikbaar is, zodat die behoefte wel degelijk aanwezig is. Verder wees hij erop dat het rijksbeleid nog steeds gericht is op het inrichten van kleine kampen. „Dit beleid wordt eerder aangescherpt dan verzwakt", aldus Verbree. ', .j , ;:,';,••...:_

Teleurgesteld

De VVD toonde zich teleurgesteld over het onderzoek naar de realisering van een woonwagenkamp in het nieuwe bestemmingsplan De Knol II. „Een misser van de eerste orde", aldus I. Vogelaar. Zijn voorstel om alsnog een onderzoek in te stellen naar De Knol II werd aanvankelijk gesteund door SGP, CDA en BBR. Toen hij daar echter aan verbond dat bij een negatieve uitslag de keuze automatisch op de Hansweertsestraatweg zou vallen, trokken deze partijen hun steiin in. Ook het voorstel van de SGP om te bekijken of het kamp in Hansweert wellicht uitgebreid kan worden met een aantal woonstandplaatsen kreeg geen enkele steun in de raad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.