+ Meer informatie

Prof. dr. H. van der Linde overleden

1 minuut leestijd

NIJMEGEN - Prof. dr. H. van der Linde, van 1964 tot en met 1981 hoogleraar oecumene aan de theologische faculteit van de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen, is dinsdag in Nijmegen overleden. Hij is 92 jaar geworden.

Dat heeft zijn familie gisteren laten weten.

Van der Linde baarde opzien toen hij in 1960 als hervormd predikant in Middelburg aankondigde over te stappen naar de Rooms-Katholieke Kerk. In december 1967 wijdde bisschop Jan Bluyssen hem tot priester. Daarvoor was speciale toestemming van Rome nodig, omdat Van der Linde gehuwd was.

Van der Linde begon zijn loopbaan in 1944 als predikant in Beek-Ubbergen. In 1947 promoveerde hij op een proefschrift over de RK-Kerk en de oecumene. In 1948 werd hij studiesecretaris bij de Raad van Kerken.

Sinds 1961 was Van der Linde verbonden aan de theologische faculteit in Nijmegen, eerst als lector en sinds 1964 als hoogleraar in de geschiedenis en de problematiek van de oecumenische beweging.

Prof. Van der Linde was een broer van de hervormde kerkhistoricus prof. dr. S. van der Linde en van de missioloog prof. dr. J. M. van der Linde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.