+ Meer informatie

Raadsel 28

2 minuten leestijd

(Voor kinderen van 10 jaar en ouder)

Welke naam, woord hoort hier niet bij? Die naam moet je opschrijven. 1. Jeremia-Jonathan-Baruch. 2. Saul-Samaria-Mefiboseth. 3. Simson-Leeuw-Darius. 4. Zefanja-Maleachi-Eliza. 5. Manasse-Mefiboseth

Gevangenis. 6. Mirjam-Bilha-Aaron. 7. Zedekia-Babel-Bijbel. 8. Jacob-Issaschar-Ezau. 9. Benjamin-Benoni-Barak. 10. Petrus-Israël-Paulus.

33. Evert ontdekt nu pas dat hlJ helemaaJ alleen op het dek gebleven is en dat zijn buis doorweekt is van de regen. Hij voelt ook dat hij koud geworden is. Huiverend gaat liij naar beneden en rillend knüpt hij bij het kacheltje, dat fel brandt. Zijn kleren roken weldra van uitslaande damp. De schippers in de kajuit praten druk en heftig. De vordering van hun schepen zit hun hoog. Haat tegen de Duitsers vlamt door de gesprekken heen. Ze noemen de vordering een schandaal en spreken van roof en diefstal. Ze zijn vergramd omdat de Duitsers voor geen reden vatbaar waren, toen ze om uitstel van de vordering vroegen, opdat ze eerst andere vaartuigen konden zoeken om hun bedrijf mee voort te zetten. derlanders hun Koningin vergaten en de hielen van de overwinnaar gingen likken. Nu de bezetters zich vertonen zo ze zijn: verwaten overheersers, die een verslagen volk vertrappen, is dat gevaar voorbij. De schippers praten er over hoe het nu moet. Waar moeten ze schepen vandaan halen, nu er geen schip gebouwd kan worden en alle oude schuiten, die opgelegd gelegen hebben, zolang de Zuiderzee is afgesloten, weer in gebruik zijn bij de visserij? Hoe zullen zij hun brood verdienen zonder schip, nu alles duur wordt? Ze weten het niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.