+ Meer informatie

Zuurkoolsoep

1 minuut leestijd

250 g zuurkool; SO g mager, berookt spek in blokjes; 30 g boter; u ui, gesnipperd; teentje knoflook, uitgeperst; '/2-I theel. karwij- of kummelzaad; 30 g yloerti; 11 bouillon of water met 112 bouillontabletten; 1 rookwprst; 1 bekertje zure room (Vs l) hout; peper of cayennepeper. 1 Smelt de boter in een pan en pak het spek hierin langzaam uit. woeg ui, knoflook en karwijfeaad toe en fruit het geheel tot de ui glazig ziet. Snijd de zuurkool klein en smoor ze onder af en loe omscheppen ongeveer 10 rnimiten met de ui mee. Roer de bloem erdoor, schenk een deel wan de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de soep bnder af en toe roeren 10 minuten poorkoken. Wel de rookworst in de soep of in water tot de worst gaar is. Snijd de rookworst in plakjes en doe deze in de soep. Klop de zure room los en verpun deze met wat hete soep. pchenk dit mengsel al roerend JDij de resterende soep, maar laat peze niet meer koken. Breng de kuurkoolsoep.'op smaak met zout en peper.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.