+ Meer informatie

PLO-man vermoord

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Een vertegenwoordiger van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO, Naim Khader, is maandagochtend in een straat in de buurt van het PLO-kantoor in Brussel doodgeschoten, aldus de politie.

Volgens de politie werd Khader getroffen door vijf kogels van een zwaar kaliber. De auto van de aanvaller, uitgerust met een Westduits kenteken, werd achtervolgd door een omwonende. Later mengde ook de politie zich in de jacht. Volgens onbevestigde berichten is een verdachte aangehouden. Deze schietpartij vond plaats maandagochtend rond negen uur in de Rue des Scarabees in de Brusselse universiteitswijk. Een woordvoerder van het PLO-kantoor verklaarde dat dit de eerste aanslag op een PLO-functionaris in België was. Eerder waren er al wel bedreigingen ontvangen. Of die ook tegen Khader persoonlijk waren opgericht, kon de woordvoerder niet zeggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.