+ Meer informatie

Amerikaanse ambassadeur in Nicosia neergeschoten

Turken trachten hoofdstad af te snijden

2 minuten leestijd

NICOSIA — De Amerikaanse ambassadeur op Cyprus, Roger Davies is vanmorgen doodgeschoten toen een grote menigte Grieks-Cypriotische demonstranten de ambassade in Nicosia aanviel, aldus heeft Andreas Parisanos, permanent secretaris van de Cyprische president, bekendgemaakt.
De menigte viel de ambassadeur aan met granaten en er werd met een machinepistool geschoten. De wacht van de mariniers was op zeker moment gedwongen terug te schieten om de menigte buiten het gebouw te houden. Volgens de laatste berichten slaan de vlammen uit het vijf verdiepingen tellende gebouw. De demonstratie werd gehouden omdat Amerika er niet in is geslaagd de Turkse invasie op Cyprus te voorkomen en ook nu een verdere Turkse opmars nog niet tegenhoudt.
President Clerides van Cyprus onderbrak een persconferentie om zelf naar de Amerikaanse ambassade te gaan om de menigte tegen te houden. De zwarte limousine van de ambassadeur ontplofte als een bom toen de vlammen de benzinetank bereikte. Een grote zwarte rookwolk steeg de lucht in.
Zwaar gewapende VN-militairen verschenen bij de ambassade maar trokken zich direct terug toen zij zagen met een buiten hun juridisctie vallende demonstratie te maken te hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.