+ Meer informatie

Woudenberg wil natuurgebied op landbouwgrond

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - Een beperkte hoeveelheid landbouwgebied in de gemeente Woudenberg moet ontwikkeld worden tot natuurgebied, zo blijkt uit de gisteravond gepresenteerde structuurvisie van de gemeente. Dit is volgens de voorzitter van het plaatselijke Christelijke Boeren- en Tuindersbond (CBTB) echter in tegenspraak met de uitspraken van de Valleicommissie.

De landbouw in Woudenberg moet de ruimte hebben, vindt de Valleicommissie. De CBTB-voorzitter betreurt het dat de structuurvisie van de gemeente niet is afgestemd op de herstructureringsplannen van de Valleicommissie. De gemeente wil natuurontwikkeling ter versterking van de ecologische hoofdstructuur. Dit moet vooral gestalte krijgen langs het zuidelijke deel van de voormalige spoorlijn en langs beken en kanalen.

Gisteravond bleek ook dat de gemeente het kamperen bij de boer wil verbieden. De gemeente wil de verblijfsrecreatie concentreren ten oosten van het Henschotermeer. De structuurvisie is nog niet bindend. Pas in het bestemmingsplan voor het buitengebied komen bindende bepalingen.

Woensdagavond 4 september wordt in de Catharinakerk om 20.00 uur een inspraakavond gehouden over de structuurvisie. Van 28 augustus tot en met 28 september kan men schriftelijke reacties indienen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.