+ Meer informatie

Woningbouw Utrecht wacht „zwaar weer"

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Gedeputeerde drs. A. G. W. Schapenk van ruimtelijke ordening heeft Provinciale Staten van Utrecht gisteren tijdens de begrotingsbesprekingen gewaarschuwd voor „zwaar weer". Schapenk doelde op de ontwikkelingen rond de volkshuisvesting en ruimtelijke ordening in de provincie.

De provincie en de gemeente IJsselstein willen op de locatie Zenderpark 3600 woningen bouwen. Minister Alders van VROM heeft zich daartegen verklaard. Hij maakte dat vorige week in een gesprek met de provincie duidelijk.

De provincie zal echter alle juridische middelen gaan gebruiken om het bouwproject te redden. „We komen de minister nog wel tegen op het juridische schaakbord", waarschuwde Schapenk.

Voor de woningbouw is de locatie Zenderpark „meer dan nodig".

De briefschrijvers sommen een aantal programma's op dat inderdaad het beluisteren c.q. bekijken waard is. Ik wil dus beslist niet ontkennen dat de EO geen goede programma's maakt of goede werken doet.

Maar helaas verschijnen er ook programma's die de mensen een andere weg wijzen dan in de bijbel ons wordt voorgehouden. Daarin bestaat ook de scheiding tussen RD en EO.

Wat te denken van een Heli's Angel die, in motorkleding en het haar tot op z'n achterste, verkondigt dat „hij Jezus heeft aangenomen"; op de halfbroer van Elvis Presley, die tot op de seconde kan aanwijzen wanneer „hij tot het geloof kwam", hoewel hij nog steeds in de "showbiz" zit; of het thema en de gedachten achter de laatste EO-jongerendag, in het RD uitgebreid genotuleerd.

Voorbeelden van zelfwerkzaamheid en niet van genade alleen. Ik hoop voor (ver)oordelen bewaard te blijven, maar John Bunyan beschreef een andere reis dan in genoemde programma's wordt verkondigd.

Ik weet dat de Heere met een kromme stok een rechte slag kan slaan, maar deze kromme stok mag geen werk van öns zijn, want dan zal blijken dat we slechts 'steigerwerk' zijn geweest voor Gods kerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.