+ Meer informatie

Geen lierhaKng van kabinetsformatie77

CDA-ers waarschuwen oppositie

1 minuut leestijd

JOURE/AMSTERDAM — Twee prominente leden van de CDA-Tweede kamerfractie hebben donderdag op spreekbeurten de oppositie gewaarscnuwd niet te vervallen in de fouten die zijn gemaakt tijdens de kabinetsformatie van 1977, en waaruit uiteindelijk het kabinet Van Agt/Wiegel is gerold. In Joure zei De Boer, loyalist en vice-voorzitter van de fractie, dat PvdA en nu ook D'66 weer bezig zijn, „met oogkleppen op" het CDA te dringen in een tweederangspositie.

In Amsterdam zei Van Zeil dat beide oppositiepartijen al maanden aan het stratego spelen zijn over de samenstelling van de nieuwe regering. Het CDA doet daaraan niet mee, omdat de basis voor de formatie pas op 26 mei wordt gelegd door de kiezers. Volgens De Boer zullen de loyalisten en de rest van het CDA net als bij de vorige gelegenheid passen voor de spelletjes waarmee het CDA buitenspel moet worden gezet.

„Van de PvdA waren we die spelletjes gewend, maar van D'66, het redelijk alternatief, niet. Zo leer je in de campagne toch nog het ware gezicht van deze partij kennen", aldus De Boer. handhaving van de orde in Nederland Wiegel zei donderdagavond, tij; een verkiezingsbijeenkomst in Ams dam, dat de politie „best wel eens keertje de verkeerde een klap zal ven". Maar hij zal de politiemer nooit laten vallen. Wiegel kreeg va: de zaal vragen voorgelegd over het p tie-optreden tijdens de kraakactie Nijmegen en op Koninginnedag in I da.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.