+ Meer informatie

Gokaanbod in Amersfoort gereguleerd

1 minuut leestijd

AMERSFOORT - Het gokaanbod in Amersfoort wordt meer gereguleerd. In de 'natte' horeca, zoals cafés, mogen maximaal tviee speelautomaten komen. In snackbars en broodjeszaken, zogenaamde 'droge' horeca, wordt maximaal één speelautomaat toegestaan en in buurthuizen, sportcomplexen en campings worden geen vergunningen meer afgegeven voor kansspelautomaten. Dit is gisteravond door de gemeenteraad van Amersfoort besloten. Hiermee hoopt de raad de gokproblematiek in de stad terug te dringen.

In Amersfoort zijn ongeveer duizend probleemgokkers. De helft hiervan is ook daadwerkelijk verslaafd. Om deze problemen echt aan te pakken, stelden de fracties van GPV, SGP/RPF en CDA voor om ook in de laagdrempelige gebouwen zoals snackbars geen speelautomaten meer toe te laten. „Er is maar één winnaar bij dit spel, en dat is de exploitant", zo zei de heer T. Haasdijk (GPV).

De fractie van de PvdA diende ook een wijzigingsvoorstel in. Deze partij wilde in de komende evaluatieperiode van twee jaar geen nieuwe vergunningen afgeven aan nieuw te vestigen droge horeca-exploitanten. Dit kan er op den duur toe leiden dat er in deze sector ook geen speelautomaten meer zijn. Volgens de heer R. C. van der Veen (PvdA) is dit voorstel een tussenvorm tussen het collegevoorstel en het amendement van GPV, SGP/RPF en CDA.

Ondanks enkele moeizame pogingen en schorsingen, lukte het de indieners van de wijzigingsvoorstellen niet om een raadsmeerderheid voor hun opvattingen te krijgen. Onder het motto "beter iets dan niets" ging daarop de voltallige raad akkoord met de "2-l-O-optie" van het college.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.