+ Meer informatie

Melle gaat in Brazilië imago oppoetsen

1 minuut leestijd

RIO DE JANEIRO (ANP) - Melbras, het Braziliaanse fliiaal van de Nederlandse snoepfabrikant Van Melle, gaat zijn snoepjes voortaan onder de naam Frutty op de markt brengen.

Dit volgt op de desastreuze resultaten na hardnekkige geruchten in oktober verleden jaar dat de Van Mellesnoepjes in Brazilië met cocaïne zouden zijn ingespoten.

Die geruchten -die later officieel na grondige laboratoriumtesten onwaar bleken te zijn- leidden uiteindelijk tot inbeslagname van honderden kilo's snoep van het merk door de Braziliaanse federale politie. Het plaatselijke ministerie van gezondheid vaardigde zelfs een bevel uit om de produktie van de Melbras-fabriek in Jundiai nabij Sao Paulo tijdelijk stil te leggen.

Volgens het bedrijf, dat reeds 30 jaar in Brazilië is gevestigd en dat een jaarlijkse omzet van 21 miljoen gulden had, heeft het incident de verkoop en het prestige van de Van Melle-produkten in Brazilië zware klappen toegediend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.