+ Meer informatie

Voice zwijgt in zes talen

1 minuut leestijd

WASHINGTON - Oezbeekse en Sloveense luisteraars hoeven na 1 april niet meer af te stemmen op Voice of America (VoA), de 43-talige radio-omroep van de Amerikaanse regering. Tegen die tijd zullen de uitzendingen in hun taal zijn geschrapt, evenals die in het Turks, Grieks, Laotiaans en Swahili. jiJjem i5?3tregel. zal,,.saiflen met hét ontslag van 57',werknemers, een b^zojniging jap;;5 8, miljoen gulden moeten opleveren. „Dit is de treurigste dag van mijn carrière", zei directeur Richard Carlson donderdag tegen het personeel van VoA. „Wat de stoorzenders van de Sowjet-Unie in dertig jaar niet is gelukt, doen we nu onszelf aan."

Sinds 1987 heeft VoA vijf kantoren in de Verenigde Staten en daarbuiten moeten sluiten en meer dan 200 mensen ontslaan. De begroting voor 1991 zal 348 ihiipen gulden bedragen, zo blijkt uit de cijfers die deze week aan het Congres zijn voorgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.