+ Meer informatie

Raad van Kerken gaat praten met christelijite politici over nieuwe levensstijl

1 minuut leestijd

Op advies van zijn sectie sociale vragen zal de Raad van Kerken christelijke politici van verschillende partijen uitnodigen voor overleg over de sociaaleconomische consequenties van een vernieuwing van levensstijl vanuit het geloof.
Het advies is een gevolg van een besluit, door de gereformeerde generale synode van Maastricht in november 1975 genomen betreffende de wenselijkheid van een 'evangelisch politiek beraad'.
Het overleg zal gericht zijn op een politieke gedachtenwisseling over die aanbevelingen van Nairobi en Driebergen, die de politieke verantwoordelijkheid van de kerken in Nederland raken. Het betreft hier de vijfde algemene assemblee van de Wereldraad van Kerken in Nairobi en de Nederlandse bezinning hierop, die in Driebergen heeft plaatsgevonden.
De Raad van Kerken zal zijn invitatie niet alleen doen uitgaan aan leden van de regering of de Staten-Generaal maar ook aan hen die indirect betrokken zijn bij de politieke beleidsvorming.
De Raad van Kerken hoopt met dit beraad te kunnen starten in de tweede helft van het lopende jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.