+ Meer informatie

Uit een dagboek

2 minuten leestijd

6

Verleden vrijdag een bezoekje gehad uit Emanuäsland. Ach, wat was ikellendig, vol moeite en zorg. In- en uitwendig alles verward, leek het me soms hopeloos.

Vrijdagmorgen ophet onverwachtst brak mijn harde hart en mocht ik in de schuld komen, en mijn treurig, zondig hart bewenen. En daar daalde die lieve Heere in mijn hart en kreeg ik Hem te zien, hoe Hij indiezoete Vrederaad een weg had uitgedacht, en dat nu die lieve Zoon vrijwillig gekomen was: Vader, Ik kom om Uw wil te doen. Hoe Hij nu die geschonden deugden opgeluisterd had en de vastheid voor de kerk. O, wat mocht ik bewonderen en aanbidden en het was van binnen: Aanschouw toch Uw gezalfde Koning. Mijn hart bezweek bijna en ik riep: Lieve Vader van onze lieve Heere Jezus. Lieve Zoon, nu vrijwillig die weg gegaan voor zondaren. Wat heeft U bewogen?

Och, de Heere keek in Christus vriendelijk en met eeuwige ontferming op Zijn ellendige kindertjes terneer. Hij ziet ze alleen maar aan in Hem, in Wie Hij al Zijn welbehagen heeft. Ik kon het niet op en moest het mededelen. Ik belde X op en vertelde het haar, en dat heeft de Heere nog willen gebruiken om haar uit de put te helpen. O, dan zijnze niet gierig, maar roepen ze uit:


Komt, luistert toe, gij Godgezinden,
Gij, die de Heer’ van harte vreest…

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.