+ Meer informatie

Amerikaanse problemen met zwarten

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse regering heeft vrijdag laten blijken wijzigingen te willen aanbrengen in de gelijkberechtigingspolitiek tegenover de Amerikaanse zwarte bevolking.

Minister van Justitie William French Smith verklaarde dat zijn departement voortaan minder de nadruk zal leggen op de strikte normen voor aanneming van zwart personeel en op het verplichte „busing" van schoolkinderen. Volgens de minister hebben deze maatregelen soms contra-produktief gewerkt.

„Busing" houdt in dat jonge blanken en zwarten per bus naar scholen buiten hun eigen woonwijken worden vervoerd teneinde op scholen een evenwicht tussen de verschillende rassen tot stand te brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.