+ Meer informatie

Strip Karel de Grote als boek

Speciale prijs voor Terdegelezers

2 minuten leestijd

Goed nieuws voor de liefhebbers van het historische stripverhaal: de avonturen van Arnulf en Winfried, de beschermers van Karel de Grote, worden in boekvorm uitgebracht. Uitgeverij JJ. Groen in Leiden zorgt daarvoor, in samenwerking met Terdege. Het boek laat zich door jong en oud vlot lezen, maar het biedt meer dan alleen maar een spannend verhaal. De informatieve teksten, die zo ongeveer om de twee pagina's zijn opgenomen, geven een goed beeld van de tijd waarin Karel de Grote leefde. Wat zijn ridders? Welke wapens gebruikten ze? Wat is het verschil tussen een leen en een kroondomein? Hoe zag het paleis van Karel de Grote eruit en wie werkten er? Wat at en dronk men in die tijd? Daarnaast hebben schrijver en tekenaar geprobeerd om zich zo goed mogelijk te verplaatsen in de tijd waarin het verhaal speelt. Alle feitelijke gegevens en de illustraties kloppen voor zo ver mogelijk met de werkelijkheid in de 8e/9e eeuw. De tekst is bovendien kritisch nagelezen door drs. G. Bergacker, geschiedenisdocent aan de Driestar.

Bestellen
Tot en met de Wegwijsbeurs (23 oktober 1993) is het boek voor Terdegelezers te bestellen voor een speciale prijs: / 22,50. Normaal kost het ƒ 26,50. U kunt het boek bestellen door de bestelbon in te vullen en op te sturen. Die bon vindt u op deze pagina, maar ook op de wikkel van Terdege, t/m nummer 1 van de nieuwe jaargang, 6 oktober 1993. Ook op de beurs kunt u het boek voor de lage prijs krijgen, tegen inlevering van de bon. Het is onder meer verkrijgbaar bij onze stand. U mag de bon ook inleveren bij de boekhandel. Op Wegwijs zijn de boeken voor het eerst te koop. De bestelde exemplaren worden geleverd in de tweede helft van oktober.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.