+ Meer informatie

Geldelijke steun van GDR aan Christen-Turken

1 minuut leestijd

UTRECHT — De Generale Diakonale Raad van de Nederlandse Kerk heeft besloten uit de collecte voor algemene diakonale doeleinden, die gehouden is op 5 april in alle hervormde gemeenten, in totaal ƒ 130.000,-- beschikbaar te stellen voor het werk voor Christen-Turken in ons land.

ƒ 50.000,-- zal worden besteed aan onderzoek naar emigratiemogelijkheden voor afgewezen asielzoekende Christen-Turken en ƒ 80.000,-- gaat naar de opvang en begeleiding van asielzoekers met name in Twente.

De Gereformeerde Kerken en de Rooms-Katholieke kerk zullen in deze activiteiten met gelijke bijdragen participeren. De Stichting oecumenische hulp aan kerken en vluchtelingen (SOH) stelt voor de opvang en begeleiding van asielzoekers ƒ 25.000,-- beschikbaar.

In de „Diakonale Nieuwsbrief" schrijft de GDR aan de hervormde diakoniëen: „De situatie van vele Christen-turken in Nederland is tot heden uitzichtsloos en ontwrichtend. Wij vragen u te bevorderen dat de gemeente in de kerkdienst deze Christen-Turken in haar gebed opdraagt. Gedenk in uw gebed ook de overheid en de rechterlijke macht, die in deze zaak beslissingen moeten nemen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.