+ Meer informatie

BEURSBERICHT

_ Beurs afwachtend en nauwelijks prijshoudend

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Oe beleggers hebben vrijdag bij opening van de Amsterdamse effectebeurs een afwachtende houding aangenomen. Het' hieruit voortvloeiend gebrek aan affaire veroorzaakte een nauwelijks prijshoudende stemming. Het wachten Is op een herstel In Wall Street, zowerd gezegd.

Bij de internationals waren Akzo en Unilever leder een dubbeltje lager op resp. f 23 en f 123,90, terwijl Kon. Olie twee kwartjes In reactie was op f 136,20. Philips opende onveranderd op f 27,30, terwijl Hoogovens 30 cent lager opende op f 25,10.

Er bestond iets meer belangstelling voor bankaandelen dan op voorgaande dagen, waardoor ABN een gulden hoger kon openen op f 326 en AMRO bank 10 cent op f 68,90. Lichte vraag deed HVA een gulden stijgen tot f 48 en Dell met f 1,50 tot f 124. ^' De scheepvaartsector lag er bij kalm handel licht verdeeld bij. Alleen voor KNSM deed zich een reactie voor van f 2 op f 82. Er ging echter weinig in dit fonds om.

Heineken noteerde 70 cent lager op f 113,50,, terwijl KLM en Nationale;^ Nederlanden onveranderd openden op resp. f 115,80 en f 98,50. v De grootste activiteit was te vinden op de obllgaflemarkt, die er over '; de gehele linie zeer vast bij lag. Reden hiervoor was het gebrek aan > materiaal en het slagen van de BNQ-lenIng, waar veel vraag voor bleek te; bestaan. ^

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.