+ Meer informatie

Conflict nog niet van de baan in kippenslachterij

1 minuut leestijd

BREUKELEN - Het conflict bij de kippenslachterij Van Miert in Breukelen, waar bijna dertig van de in totaal vijftig werknemers al twee weken staken uit protest tegen het te hoge tem-

po van de ineen impasse. lopende band, zit nog steeds

De discussie gaat nu volgens een woordvoerder van de Voedingsbond FNV zelfs over het al dan niet opvouwen van de kippevleugels.

Nadat Van Miert een kort geding tegen de stakers had verloren, heeft een vertegenwoordiger van de werkgeversorganisatie Nepluvi gepoogd te bemiddelen.

De stakers willen wel weer wat meer dan 100 kippen per minuut afhandelen, op voorwaarde dat de lopende band op een gemakkelijker te bereiken hoogte wordt gebracht. Ze vinden een sneller tempo ook niet acceptabel als ze aan het eind van de band, bij het inpakken, de vleugels moeten opvouwen. Dat kost namelijk: per kip een paar seconden extra. De bemiddelaar is er echter niet in geslaagd Van Miert ertoe te bewegen met deze eisen akkoord te gaan.

De bond zint nu op andere manieren om de patstelling te doorbreken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.