+ Meer informatie

Weer hogere varkensprijzen

1 minuut leestijd

NAARDEN — De grote varkensslachtbedrijven hebben de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de weeii tot 13 september overgenomen varkens ten opzichte van de voorgaande week met 5 cent verhoogd.

De bedrijven meldden basisprijzen uiteenlopend van 3,69 tot 3,76 gulden per kg voor geslachte varkens, kl. A 52 procent, 73/93 kg, basis af-mestbedrijf, inclusief btw en zonder toeslag.

Het aanbod was niet bijzonder groot. De buitenlandse vraag is goed, vooral de Duitse vraag, die met enige vertraging ook leidde tot hogere prijzen elders in de Gemeenschap, onder andere Frankrijk.

Het betrekkelijk kleine aanbod heeft ertoe geleid dat in versterkte mate invoer van slachtvarkens plaats vond uit de lidstaten, vooral uit Denemarken, Duitsland (Sleeswijk-Holstein) en Engeland. Mogelijk zal binnenkort ook aanvoer uit onder andere Spanje plaatsvinden. In de week tot 6 september werden in Nederland volgens opgave van het produktschap 329.000 varkens geslacht, 4000 minder dan in de week daarvoor. Uitgevoerd werden 63.660 levende varkens, 4454 ton halve varkens en 11.950 ton varkensvlees in deelstukken.

Aan mestbiggen werden 7144 stuks uitgevoerd. Momenteel vindt ook een niet onbelangrijke invoer van biggen plaats, onder andere uit Denemarken, Duitsland en Engeland. De biggenprijs is wat gedaald. De slachtrundermarkt blijft moeilijk.

De markt voor wolvee was ongeveer prijshoudend. De Europ-notering gaf voor de week tot 6 september de volgende prijzen aan: stieren R3 6,68 gulden per kg. (plus 2 cent); koeien 03 5,23 gulden (minus 8 cent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.