+ Meer informatie

Opstanding

1 minuut leestijd

De opstanding van Christus is het belangrijkste geloofsstuk van de christelijke godsdienst. Daarom heeft de Heere zorg gedragen voor de waarheid en zekerheid van de glorierijke opstanding van de Verlosser. Het Woord des Heeren vertelt ons dan ook duidelijk dat Jezus waarlijk uit de doden is opgestaan.

Het graf waar Jezus in gelegd werd, bevestigt dat op overtuigende wijze. Het was een nieuw graf, waarin nog nooit iemand gelegd was.

De Heiland is dus niet door de kracht van een ander opgestaan, zoals dat in vroeger tijd was gebeurd met de dode man in het graf van Elisa.

Het graf was uitgehouwen in een steenrots. De vijanden van Jezus konden dus nooit zeggen, dat Christus door ondergraving gestolen was.

Christus heeft Zelf duidelijk de waarheid van Zijn opstanding bevestigd. Hij vertoonde zich na Zijn verrijzenis aan de vrouwen en de discipelen.

O grote Heere Jezus! Moge het U behagen, ook nu aan vele zoekende zielen Uzelf te openbaren.

Johannes Beukelman

(De verschijning van Jezus)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.