+ Meer informatie

Nederland zet Congolese pastor na tien jaar uit

1 minuut leestijd

AMERONGEN - De Congolese predikant Mavinga wordt woensdag Nederland uitgezet. Hij is tien jaar geleden als vluchteling naar ons land gekomen. Zijn Congolese collega Bukasa, die ook uitzetting wacht, verblijft vooralsnog, zonder uitkering, in Zwolle.

Ds. Mavinga (1958) is onbezoldigd predikant van de "Eglises basileia" te Amersfoort en Den Haag. De Congolees, die het Nederlands beheerst, is sinds enige tijd uitgeprocedeerd. De Nederlandse overheid wilde hem al op 12 juli collectief met een groep landgenoten uitzetten. Dat mocht destijds niet van de Congolese autoriteiten. Nu zijn er afspraken tussen Nederland en Congo over een zogenaamde "groepscharter".

Het bestuur van stichting Sofak, het ondersteuningsfonds voor allochtone kerken, heeft zich de afgelopen tijd, samen met anderen, ingezet om uitzetting van de twee Congolese predikanten te voorkomen.

Over de positie van ds. Bukasa verkeert Sofak in het ongewisse. ChristenUnie en SGP hebben in september kamervragen gesteld over de behandeling van deze predikant na berichtgeving in deze krant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.