+ Meer informatie

Treinkaper in hongerstaking

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De 24-jarige Zuid-molukse treinkaper Cornelis T. is uit protest tegen een dreigende overplaatsing vanuit de gevangenis „Norgerhaven" in Veenhuizen in hongerstaking gegaan.

De directie van „Norgerhaven" heeft maandag aan het ministerie van justitie om overplaatsing van T. gevraagd. T. weigert sinds dinsdag te eten en te drinken.

Aanleiding tot het verzoek zou zijn het gedrag van T., die volgens ingewijden in Molukse kring met psychische problemen kampt. T. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar vanwege zijn aandeel in de treinkaping bij Wijster in 1975. T. werd in 1976 veroordeeld met zes medekapers.

De directie van ,,Norgerhaven" was woensdag niet voor commentaar bereikbaar. Het ministerie van justitie wilde woensdag geen bijzonderheden geven over deze zaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.