Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Soufflé, salade en ijs met bes sesap: een gevarieerd menu

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Soufflé, salade en ijs met bes sesap: een gevarieerd menu

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Maak van spinazie eens een soufflé. Het succes van een goede soufflé is in belangrijke mate afhankelijk van het zorgvuldig stijfkloppen van de eiwitten en het door de overige ingrediënten spatelen ervan. De soufflé moet uit de oven direct op tafel worden gebracht om inzakken te voorkomen. Zelfs tocht, veroorzaakt door een plotseling geopende deur, kan een soufflé doen inzakken. Geef de spinaziesoufflé als garnituur bij de salade India. In deze salade wordt hartige kaas met zoete vruchten gecombineerd. De bij het toetje gebruikte bessola is een produkt dat kant-en-klaar in de handel gebracht wordt, maar dat van oudsher al door grootmoeder gemaakt werd. Het bestaat uit gort, bessesap en rozijnen en kan koud of warm geserveerd worden. Kaneel en suiker passen er goed bij. Grootmoeders gort over ijsbolletjes gegoten is een verrassende afsluiting van de maaltijd.

Spinaziesoufflé
500 g spinazie
1 kleine ui
40 g boter
40 g bloem
V41 spinazievocht
V2 bouillontablet
100 g geraspte belegen kaas
peper
nootmuskaat
2 eieren
Was de spinazie en kook ze gaar zonder zout. Laat ze goed uitlekken en vang het vocht op. Snipper het uitje en fruit het goudgeel in de boter. Voeg de bloem toe en scheutje voor scheutje en onder voortdurend roeren het spinazievocht waarin het bouillontablet is opgelost. Hak de spinazie fijn en meng deze met de geraspte kaas door de saus. Houd wat geraspte kaas apart. Breng het geheel goed op smaak met de kruiderij. Splits de eieren en roer de eierdooiers door het spinaziemengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er voorzichtig door. Doe de soufflé over in een beboterde ovenvaste schotel of in beboterde eenpersoons soufflépotjes. Zorg ervoor dat de vormen slechts voor tweederde zijn gevuld. Plaats de schotel of de potjes 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Strooi de achtergehouden geraspte kaas erover en laat de soufflé nog 5 minuten in de oven staan.

Salade India
200 g belegen kaas
1 zachtzure appel
sap van V2 citroen
2 schijven ananas
klein blikje mandarijntjes
100 g gehakte walnoten
100 g gare droge rijst
1 bekertje sour cream
zout
peper
kerrie
aromazout
worcestershiresauce
blaadjes sla
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 tomaat
Snijd de kaas in kleine dobbelsteen tjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Sprenkel er direct wat citroensap over. Snijd de ananas in stukjes en laat de mandarijntjes goed uitlekken. Schep kaas, appel, ananas, mandarijn, noten en rijst door elkaar. Roer de sour cream los en breng deze goed op smaak met zout en de kruiderij. Meng de saus door de salade en laat deze enige tijd op een koele plaats staan. Schep het geheel nog een keer door en breng de salade zo nodig op smaak. Leg de gewassen en uitgelekte blaadjes sla op een schaal en leg de salade erop. Garneer deze met peterselie en plakjes tomaat. Geef er stokbrood of crackers met boterballeflesbij. Yoghurtroomijs met warme bessola ^21 Bulgaarse yoghurt 120 g suiker sap en rasp van 1 citroen Vs 1 slagroom 1 pakje vanillesuiker 4 dl bessola Roer de yoghurt met de suiker goed los, voeg citroensap en druppelsgewijs het citroensap toe. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en schep de yoghurt erdoor. Doe het mengsel in een ijslaatje en plaats dit in het vriesvak. Serveerhetijsmetwarmebessola.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 september 1984

Terdege | 64 Pagina's

Soufflé, salade en ijs met bes sesap: een gevarieerd menu

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 september 1984

Terdege | 64 Pagina's