+ Meer informatie

Armen van geest

1 minuut leestijd

Bedenkt, dat het iets anders is, de woorden, die een arme van geest ultboezemt na te praten, of zulk een inderdaad te zijn.

Hoe de ziel van zulk een gesteld is, kan uit deze drie dingen nog verder blijken: 1. Geen eigene betrachtingen, hoezeer men daarin bezig zij, geen schepsel, geen genot der wereld, kunnen een arme geest in zijn armoede te hulp komen; zijn geestelijke armoede Is te groot, lichamelijke dingen kunnen daarbij niet baten. 2. Omdat de smart, die een arme van geest gevoelt over zijn geestelijke armoede, al de moeilijkheid die van buiten aankomt, als opzwelgt en verdrinkt, weegt het uiterlijke als niets bij dit inwendige. En eindelijk, de meeste gedachten en ernstigste begeerten van zulk een gaan voornamelijk daarnaar uit, om telkens meer en meer als een bedelaar bedelende bij God en Christus aan te houden.

Allen, die zulke armen van geest zijn, zijn reeds in de grond ware gelovigen, ware begenadigden en hebben bij aant vang reeds deel aan al de zalige heil- en genadegoederen van Gods verbond.

Joh. Beukelman

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.