+ Meer informatie

Ondernemingsraad Tropeninstituut zegt vertrouwen in directie op

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De ondernemingsraad van het Koninklijk instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam heeft vrijdag irreen brief aan het bestuur officieel het vertrouwen in de directie opgezegd.

Reden hiervoor is de ontevredenheid van de ondernemingsraad en een grote meerderheid van het personeel, in totaal ruim 450 personen, over de manier waarop de zes directeuren leiding geven aan de beleidsveranderingen, die het bestuur, de ondernemingsraad en de minister van ontwikkelingssamenwerking De Koning willen.

De minister uitte eerder dit jaar al kritiek op het beleid van het KIT. Hij is-van mening dat ingrijpende reorganisaties van het instituut noodzakelijk zijn als het aanspraak wil blijven maken op de jaarlijkse subsidie van 28 miljoen gulden. .,, Ondernemingsraad en personeel vinden dat het werk van het Tropeninstituut niet voldoende ten goede komt aan de ontwikkelingslanden. Fundamentele oorzaak hiervan is volgens de ondernemingsraad het feit dat de directie de belangen van de afzonderlijke afdelingen boven die van het instituut als geheel stelt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.