+ Meer informatie

Vulkaan

1 minuut leestijd

Ik sta boven op een platte molen midden in de polder. De lucht vertoont een vreemde kleur oranje. Een half uurtje later kleurt zij rood. En dan wordt ze blauwpaars. Door de polder rijden auto's. Hun lichten zijn net vuurvliegjes. Een enkele bestuurder zal denken: "Wat een mooie zonsondergang."

Ik denk aan iets totaal anders. In die vreemde kleuren zie ik een rokende, vuurspuwende vulkaan! Grote hoeveelheden stof worden de lucht in geslingerd. Stof, dat in hoge luchtlagen om de wereld begint te zweven. Het duurt een paar maanden, maar nu hangt dit stof boven Nederland en verandert het witte zonlicht in deze typische kleuren. De zon gaat onder, maar ik zie ook die rokende vulkaan aan de horizon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.