+ Meer informatie

Geen aparte leraars voor handenarbeid

Raad Groningen blijft bij besluit

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Met ingang van 1 augustus a.s zullen niet Ihnger aparte leraars voor handwerken en handenarbeid werkzaam zijn. Reeds begin maart hebben de hierbij betrokken vakleerkrachten in Groningen te horen gekregen dat zij zullen worden ontslagen.

'j '; (Van onze correspondent)

tHet gaat hierbij alleen om de scholeh voor gewoon lager onderwijs. B en W hebben toegezegd dat zij zullen ptobefen de ontslagen onderwijzers op aijdere posten in te zetten. Om te voorkomen dat het handvaardigheidstmderwijs in de knel komt zal er op de söholen een bepaalde tijd voor dit lesdnderwerp worden uitgetrokken. Het is de bedoeling dat de verschillende oijderwijzers voortaan zelf handenarbeid gaan geven. Om de onderwijzers daarbij te helpen zal er een begeleider / worden aangesteld. ook met deze nieuwe regeling te maken. Evenwel op een andere manier. De onderwijzers van deze scholen zijn namelijk niet in dienst van jle gemeente, zoals dat bij het openbaar onderwijs het geval is. De nieuwe regeling zal voor de bijzondere scholen worden verwerkt in de financiële uitkering. De raad heeft tevens besloten om 410.000 gulden beschikbaar te stellen voor het aankopen van handenarbeidmaterialen. Het is bestemd voor zowel bijzondere als openbare lagere scholen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.