+ Meer informatie

Rotterdam somber over aanlanding LPG in Rijnmond

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De gemeente Rotterdam is pessimistisch over de mQgelijkheid in de toekomst LPGaanlanding in Rijnmond te realiseren. De gemeente hoopt nog op financiële steun van het Rijk voor de aanleg van een pijpleiding van het Europoort-gebied naar de Shell-raffinaderij in Moerdijk. < In een gesprek van Rijnmond, Rotterdam en provincie met drie ministers is die financiële steun volgens Rotterdam niet afgewezen.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maakten donderdag bekend voorlopig niet verder mee te werken aan een LPG-vestiging in de Europoort. È)it project van de twee oliemaatschappijen Shell en BP kwam op losse schroven te staan toen het Rijk Vlissingen aanwees als tweede aanlandingsplaats. Daarmee werd de Europoort-vestiging voor Shell en BP economisch minder interessant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.