+ Meer informatie

Beroep op matiging anti-racisme Wereldraad

1 minuut leestijd

Bisschop Hans-Otto Wölber uit Hamburg heeft names de Ver. ev.Lutherse kerk van West-Duitsland in een brief aan de Westduitse leden van het centrale bestuurscomité van de Wereldraad van kerken aangedrongen op een strategie voor het tegengaan van racisme, waarvan een minder dwingend appel uitgaat dan van het huidige programma van de wereldraad ter bestrijding van racisme. Laat niemand eraan twijfelen, dat het racisme tegengegaan moet worden, aldus bisschop Wölber, maar als de Geneefse staf zich wat het programma betreft engageert met een specifieke theologische opvatting, dan handelt hij z.i. niet oecumenisch. De vraag rijst, aldus de Lutherse voorman, of de wereldraad door meerderheidsbesluiten van de lid-kerken kan verlangen mee te doen aan politieke maatregelen en programma's en of daardoor niet juist spanningen zullen ontstaan, die verlammend werken op de interkerkelijke gemeenschap.

(Hervormd Persbureau)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.