+ Meer informatie

Portugese oproerpolitie in het nauw

1 minuut leestijd

LISSABON — De Portugese regering heeft ,ygewapende provocaiteuTs ervan beschuldigd het incident in Lissabon, waarbij woensdag een persoon werd gedood, te zijn begonnen. Het incident deed zich voor na een deoionstratae voor de onafhankölijkheid van Angola.

Volgens een officiële verklaring, die werd tiltgegeven, hebben onbekenden na de demonstratie op de oproeipolltie gevuurd, zodat deze zich genoodzaakt zag terug te schieten. In de verklaring stond verder dat vijf politiemannen gewond zijn geraakt door stenen die naar hen werken geworpen door „provocerende eleanenten en verschillende groeperingen". Een burger zou door de kogels van de politie gewond zijn geraakt.

Intussen hebben de grote politieke partijen de aktie van de oproerpolitie veroordeeld. De oommumstische partij liet weten, heftig te protesteren tegen de onderdirukking door de politie. De sociallstlsohe partij noemdte het schietincident „schandalig".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.