+ Meer informatie

Onveranderd

1 minuut leestijd

SOFIA — Op de slotdag van het 12e congres van de Bulgaarse Communistische Partij is Todor Zhivkov zaterdag herkozen als partijleider. De 70-jarige Zhivkov, die tevens president van Bulgarije is, bekleedt de post van partijleider al sinds 1954..

Tofov heeft wel een engiszins veranderde titel gekregen. Was hij tot nu toe eerste secretaris, het Partijcongres besloot de titel secretaris-generaal in ere te herstellen. Het officiële nieuwsagendschap BTA lichtte dit toe door te verklaren dat de nieuwe titel de eenheid van de partij, en het creatief vermogen erachter, beter zou onderstrepen.

Het Politburo werd teruggebracht van veertien tot twaalf leden en het aantal secretarissen van het Centrale Comité van de Partij werd uitgebreid van negen tot tien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.