+ Meer informatie

Verkeer eiste zeker dertien doden

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Zeker dertien mensen zijn bij verkeersongelukken in verschillende delen van het land het afgelopen weekeinde om het leven gekomen. Het grootste aantal mensenlevens eiste een verkeersongeluk op de rijksweg Maastricht-Vaals. Drie mensen uit Vaals kwamen om toen de auto waarin zij zaten bij het passeren in een slip raakte en tegen een boom botste.

De slachtoffers van dit ongeluk zijn: de 28-jarige mevr. M. K. A. Kamps-Kohl en haar driejarig zoontje alsmede de 33-jarige mevr. J. A. W. de Vreede-Köiil. Twee mensen verloren het leven bij een verkeersongeval in het Noordhpllandse Akersloot zondagmorgen in alle vroegte: de 18-jarige J. C. Kerssens en de 17-jarige R. de Geus, beiden uit Akersloot.

Eveneens twee mensen kwamen om bij een verkeersongeluk op een kruising in Breda: de twee jarige Christ van Gommers en mevr. Vuurmann uit Den Haag.

De dertienjarige Maria Wilbers uit het Noordbrabantse Weijer kwam zaterdagavond om het leven toen zij In haar woonplaats met haar fiets werd geschept door een auto. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door.

Zondagmorgen overleed in een ziekenhuis in Den Bosch de 23-jarige G. A. de Kroes aan de gevolgen van een verkeersongeluk zaterdag in Vught. De 48-jarige M. Klinkenberg uit Deventer verongelukte bij een verkeersongeval in het Gelderse Neede zondagavond.

De zevenjarige Guus Pronk uit IJmuiden kwam om het leven toen hij zondagmiddag in Hoofddorp van achter een geparkeerde auto plotseling de weg wilde oversteken en daarbij werd gegrepen door een personenauto.

Op de met automatische knipperlidhten beveiligde overweg in de Nes te Schagen (N-H) is zondagmiddag een personenauto door de intercity naar Den Helder gegrepen, als gevolg waarvan de 28-jarige H. J. Brammer uit Schagen om het leven kwam.

Een verkeersongeluk in het Groningse Zuidbroek eiste het leven van een man. Tenslotte kwam mevr. G. Redeker-Hansen uit Kethel (Schiedam) om het leven bij een verkeersongeluk in het Westduitse Neustadt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.