+ Meer informatie

Pronk wil hulp aan Molukken opvoeren

1 minuut leestijd

JAKARTA (ANP) - Minister Pronk van ontwikkelingssamenwerking heeft tegenover de pers verklaard de Nederlandse ontwikkelingshulp aan de Molukken te willen opvoeren. De minister is gisteren io Jakarta aangekomen voor een veertiendaags bezoek aan Indonesië.

Pronk werd ontvangen door de Indonesische staatsminister voor nationale planning en ontwikkeling, Saleh Afiff. Het grootste deel van zijn bezoek brengt Pronk door op verschillende Molukse eilanden, waar hij met de lokale autoriteiten zal overleggen en ontwikkelingsprojecten zal bezoeken. De Molukken, aldus de minister, behoren tot de minder bedeelde regio's van Indonesië. Van de huidige Nederlandse ontwikkelingshulp aan het land, 182 miljoen gulden, gaat naar schatting nog geen 10 miljoen naar de ongeveer duizend Molukse eilanden.

Minister Pronk wilde nog niet zeggen hoe hoog het toekomstige bedrag aan ontwikkelingshulp voor de Molukken zal worden. Zijn huidige bezoek dient om vast te stellen welke mogelijkheden en problemen er zijn. De nieuwe projecten die in de Molukken opgezet worden, zullen volgens Pronk getoetst worden aan de hoofdpunten van zijn beleid: armoedebestrijding, aandacht voor het milieu en voor de positie van de vrouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.